Halkın Sesi

KAPLAN “BAĞKUR PRİMİNDE İNDİRİM YAPILMALI”

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, Bağ-Kur prim ücretinden indirim yapılması ve prim borcu olan Esnaf ve Sanatkarın sağlık hizmetinden muayene olanağından faydalandığı gibi ilaç alımından da faydalanabilmesi için yeni bir düzenlemenin yapılması gerektiğini açıkladı.

KAPLAN “BAĞKUR PRİMİNDE İNDİRİM YAPILMALI”
01-09-2022 17:38

BESOB Başkanı Mehmet Salih Kaplan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yaşadığımız iki yılık pandemi süreci ve son süreçte yaşanan ekonomik olumsuzluklardan dolayı Esnaf ve Sanatkarların ciddi gelir kaybına uğradıklarını, buda en önemli ödeme kalemlerinden biri olan Bağ-Kur primlerinin ödenmesini zorlaştırdığını belirti.
Asgari ücretin artışı ile orantılı olarak artan ve son yapılan artış ile önemli bir maliyet oluşturan Bağ-Kur prim ücretinde ödeme zorluğu yaşanırken 60 gün ve üzeri prim borcu olan Esnafın ilaç alımından faydalanmaması da ciddi sıkıntılara yol açmaktadır.
Son dönemde artan gider maliyetlerinin dikkate alınarak ödeme kolaylığı sağlanabilmesi için Bağ-Kur primlerinde indirime gidilmesi, düzenli ödeme durumunda yapılan yüzde 5'lik indirim oranın artırılması ve kredi kartı ile yapılan ödemelerde alınan ek hizmet ücretinin kaldırılarak, düzenli prim ödemeye teşvik edecek kolaylıklar sağlanmalıdır. Ayrıca 60 gün ve üzeri prim borcu olan yıl sonuna kadar sağlık hizmetinden faydalanabildiğini, ilaç alımı da aynı uygulamaya dahil edilerek Esnaf ve Sanatkara destek olunmalıdır” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER