Halkın Sesi

MERMERCİLER VALİ’DEN SİTE İÇİN YER İSTİYOR

2017 yılında kurulan ‘Batman Merciler Derneği’ Vali Ekrem Canalp’tan, mermerci esnaflarına site kurulması için arazi tahsis edilmesini istedi.

MERMERCİLER VALİ’DEN SİTE İÇİN YER İSTİYOR
01-09-2022 17:31

5 yıldan bu yana il genelinde 200 ’ün üzerinde mermerci esnaflarının olduğunu belirten Batman Mermerciler Derneği Başkanı genç iş insanı Rıdvan Nebioğlu, gerekli tüm proje ve hazırlıklarının bittiğini söyledi. 
Başkan Nebioğlu “İl genelinde 200 civarında mermerci esnafımız var. Bunların çoğu bina altlarında, bodrum katlarında veya çevreyi rahatsız edecek noktalarda bulunuyor. Halkımız haklı olarak bizi Belediye başta olmak üzere, Cimer’e ve ilgili yetkili makamlara şikayet ediyor. 5 yıldan bu yana mermerciler sitesi kurulması için elimizden geleni yapıyoruz. Çevreye işten kaynaklı ses gürültüsü, mermer tozu, mermer hurdası, trafik sorunu ve daha birçok sorunla karşı karşıyayız. Gelişen illerde bütün mermerci esnafları için site tahsis ediliyor. Sayın valimiz Ekrem Canalp’tan sadece arsa tahsis etmelerini istiyoruz. Hatta Batman merkezde yer bulamadıkları için Cimer’e yapılan şikâyetlerden dolayı işyerlerini kapatan yaklaşık 60 esnafımız seyyar olarak çalışıyor. Merkezde üretim faaliyetlerini sürdüren diğer Mermerci esnaflarımızda sürekli şikayet ediliyor. Onlarda işyerlerini her an kapatabilir. Acilen sitenin kurulması gerekiyor” diye konuştu.
“İHRACAT VE İSTİHDAM ARTACAK”
Mermerciler Sitesinin kurulmasıyla ihracat ve istihdamda sayının artacağını belirten Batman mermerciler Derneği Başkanı Genç İş İnsanı Rıdvan Nebioğlu, projenin kısa zamanda hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. 
Başkan Nebioğlu yaptığı açıklamada “Sitenin kurulmasıyla en az 1000 kişi istihdam edilecek. İşyerlerimiz ihracata elverişli olmadığı için sınır bölgelerine ihracat yapamıyoruz.  Üretim tesislerimiz tam teşekküllü çalıştığında sınır bölgelerine ciddi anlamda mermer sevkiyatımız olacak. Bunun için Sayın Valimizden ricamız bu talebimizi olumlu yönde karşılamasıdır. Gelişen bir kentte mermerci esnafı kent merkezinde olmamalıdır” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER