USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

EKMEN “ENGELLEMELERE RAĞMEN DEVA’YA İLGİ GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Serbestiyet kanalında Hilal Köylü’nün sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

EKMEN “ENGELLEMELERE RAĞMEN DEVA’YA İLGİ GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR”
26-08-2022 19:51
Google News

AK Parti’nin DEVA Partisi’ne kaybetme korkusu taşıdığını belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen “İktidar partisi seçime doğru giderken devletin bütün uçaklarını, araçlarını ve imkanlarını kullanarak propaganda yapıyor. Devletin valileri, emniyet amirleri, askerleri de bu propagandanın bir parçası haline getiriliyor. 
DEVA Partisi olarak hiçbir hazine yardımı almıyoruz ve broşür dağıtma, miting, basın açıklaması yapmak ve stant kurmak gibi en tabii haklarımızı kullanırken bile sık sık engellemelere maruz kalıyoruz. Bunca hukuksuzluğa ve eşitsizliğe rağmen Türkiye’nin 81 ili ve 725 ilçesinde 13 bin parti yöneticisi ve 180 bin üyemiz ile vatandaşlarımız ile bir araya geliyor, sorunları tespit ediyor ve çözüm sunmak için çalışıyoruz”
“ANKETLER TOPLUMU DOĞRU ÖLÇEMİYOR”
Son anketlerin toplumu tam olarak yansıtmadığını belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen “Toplumda oluşturulan korku iklimi nedeniyle anketler sağlıklı sonuç sağlayamıyor. 70 bin kişi ile anket yapmak isteyen bir şirket 3 milyon kişi ile görüşme yapmak zorunda kalıyor. Yani 11-12 kişiden biri ankete katılıp ondan da sadece 1-2’si anketi tamamlıyor. Bu da anketlerin toplumu tam olarak yansıtamamasına neden oluyor. 
Ama buna rağmen Ak Parti’nin hızla eridiğine şahit oluyoruz. Ayrıca ben her zaman söylüyorum, seçimde de bunu hep birlikte göreceğiz; iktidar partisi yüzde 20’nin altına düşecektir. 2002 gibi bir siyasi alt üst oluşunun eşiğindeyiz. Toplumda büyük bir çaresizlik ve büyük bir öfke var.. Bu sandıkta kendini gösterecek” ifadelerini kullandı.
“DERTLERİ VATANDAŞ DEĞİL”
Cumhurbaşkanının aynı gemideyiz ifadeleri ile ilgili konuşan Ekmen “Eğer aynı gemideysek Sayın Cumhurbaşkanı 100 araçlık araç konvoyundan vazgeçsin, 13 uçağından sadece ihtiyacı olanı bıraksın, gerisini satsın, bakanlar, bürokratlar, müdürler derhal yüksek standartlı milyon liralık araçlarından vazgeçsinler,  külliyenin masrafları azaltılsın, gerçek ve samimi bir tasarruf planı hayata geçirilsin, yapılan gereksiz harcamalar ve garantili ihaleler geri alınsın.
Böyle bir ortamda aynı gemideyiz ifadesinin toplum vicdanında ve nezdinde hiçbir geçerliliği yoktur. Vatandaşımızın ekmek, peynir, soğan, patates gibi en temel ihtiyaçlarını alırken bile zorlandığı bir ortamda iktidar partisinin israf, lüks ve şatafatını görünce, seçimi her gün daha büyük bir öfke ile beklemeye devam ediyor” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?