USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DIŞARIDA GÜRÜL, GÜRÜL AKAN BİR DÜNYA 1

16-04-2022

AKP gençlik teşkilatı Ağrı'da bir sahur şenliği düzenlemiş. Ramazan ayında böylesi etkinlikler yapılacak masraflarda ölçü aşılamadığı sürece kabul edilir.

Ancak!

Ülkede 3 yıldan bu yana yaşanan ekonomik sorunlarılar nedeniyle milletin açlık yaşadığı dönemde, gösterişe yönelik eğlence düzenlenmesi sorun yaşayan insanlarla yapılan büyük haksızlıktır. Külliyede AKP’li eski ve yeni milletvekillerini ile yapılan yemekli toplantıda 84 milyon lira harcandığı idea ediliyor. Mecliste yapılan AKP’li milletvekillerinin iftar yemekli toplantısında da külliyede yapılan masrafa yakın miktarda masraf edildiği tahmin ediliyor.

Meclis yemekhanesinde milletvekili sayısına yakın çeşitlilikte yemek yapılıyor. Üstelik ucuz ve kaliteli. Meclisteki yemekler bir günde tüketilmediği takdirde ne yapılıyor? İhtiyacı olanlara mı veriliyor yaksa imha mı ediliyor? Ülke pandemi dönemini yaşarken 172 ülkeye yardım edilmişti.

Takdir edilecek bir davranış.

Ancak ülkemizde ki yoksul ve açların sorunlarını sonlandırmadan başka ülkelere yardım yapmak caiz midir?

Hayır, yapılmak mı isteniyor?

Hayrı yapan kendi parasından infak etmelidir. Milletin parası ile yapılan hayır kişinin hayır hanesine yazılmaz. Birçok vatandaş bugün yardıma muhtaç. Yapılan israfın kaynağı ne? Bunu yapmak yerine ihtiyacı olan vatandaşlara yardım kolileri yollanarak daha hayırlı bir iş yapılamaz mıydı? Bu davranış onlara güven verirken yalınız olmadıkları duymasını yaşatırdı.

Bu tavır iktidarın mantığına ters. Evinde aç olanlara yaşamını sürdürenlerin çoğu farklı düşünceye sahip olanlardan oluşmaktadır. Onlar iktidarın devamlılığı konusunda aynı fikirde değildiler. İktidarın devamını isteyenler ihya edilmekteler.

Makarna kömür yardımı devam ediyor. Yardım yapılacak aile veya kişilerin fikir ve düşüncelerine bakılmaksızın verilecek yardımların eşit şekilde dağıtılması doğru olmaz mı? Yoksul oldukları belirlenen ailelere yardım yapılırken muhtarın yandaş yoksuları listeye alması ne acı.

Gençler de iktidarın kontrolüne alınmak isteniyor. İktidar yanlısı ise iş konusunda sorun yaşatılmıyor. İşte ise makam basamaklarını rahatlıkla ve sorunsuzca geçmeleri sağlanıyor. Bol maaşta işin kaymağı.

Üniversiteyi başarı ile bitiren gençler KPSS sınavlarında başarılı oldukları halde mülakatta düşük puan verilerek atanmaları önlenmekte.

Okul okuyan veya okumayan gençlik gelecekleri konusunda umutlu değiller. Yapılan bir ankette; gençlere fırsat olsa yurt dışına çıkmak ister misiniz?

Sorusu sorulmuş.

Gençlerin %70 evet giderim demiş. Ülkenin sorunları nedeni ile beyin göçü devam etmekte.

Doktorlar ilk sırada…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?