USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İYİ GÜNLER, KÖTÜ GÜNLER

03-06-2021

Ülkede %50 sokağa çıkma yasağının uygulandığı bir aylık sürede TÜİK'in 2021 yılının ilk çeyreğinde %7 büyüme gerçeklemiş açıklaması doğru olamaz.

Büyüyen ekonomilerde pahalılık yaşanmaz.

TÜİK açıklamasına rağmen vatandaş aç olduğunu haykırıyorsa; vatandaşın şikayetinin samimi olmadığını belirtmek gerçekleri vatandaşlardan gizlemek suretiyle  aç olmadıkları kanıtlamaz..

Temel gıda maddelerinde günü birlik zam yapılırken vatandaşların gelirlerine zam yapılmadan 6 ay beklemesi yoksul kesimin alım gücünü azalttığı gerçeği görülmemektedir.

Yaşanan ortamda halinden memnun olanlar okkalı maaşların yanında bir kaç tane de ek maaş alan kesim için ortalık güllük gülistanlık.

Tok olup ben açım diyen birilerini sadece iktidar samimi olmamakla suçlamaz.

Bu durumda vatandaşta benzer tepkiyi gösterir.

İlginç olan halkın azami çoğunluğunun açlık seviyesinin altında yaşadığını görüp bilen maddi durumu iyi olan kesimin yoksul insanların serzenişlerine sesiz kalarak kulak tıkamalarıdır. 

Vatandaşlar açsa iktidarın samimimi bulunmaması vatandaş tarafından kabullenilmez.

Tenceresi kaynamayan vatandaşlar yaşamlarının kalan kesiminde de aynı sorunları yaşamak istemezler.

Demirel'in kaynamayan tencere en güçlü iktidarları devirir sözü, demokrasilerin çözüm bulmayan iktidarları vatandaşlar demokratik yoldan oyları ile değiştirerek yeni iktidarı göreve getirirler. Demirel'in bir diğer anlamlı sözü "Demokrasilerde çareler tükenmez "dir  

Cumhurbaşkanı'nın "Daha neler olacak neler. Daha dur. Bunlar iyi günler!"

Bu günler vatandaşlar için iyi günler ise kötü günler nasıl olacak sorusunu sorduruyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?