USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ, İCRAAT GEREKİR 1

30-05-2021

AKARYAKITA BÜYÜK ZAM

EPGİS, akaryakıtta birkaç gün önce geçerli olmak üzere zamların yapıldığını belirtti. Litre fiyatlarında benzinde 55 kuruş, motorinde 67 kuruş, LPG de 35 kuruş artış gerçekleşti.

Pandemi sonrasında yaşanan ekonomik daralma ve gıda maddelerindeki ölçüsüz zamlanma dar gelirlilerin yaşamlarını zorlaştırdı.

Olayın bu aşamaya gelmesinde tek sebep pandemi değildi.

Dövizdeki yükselişin önünü almak istenirken merkez bankasından piyasaya ucuz dolar sürüp dövizin tansiyonunun düşürülme çabası; merkez bankasındaki döviz rezervlerinin - 45 milyar dolara düşmesine neden oldu.

Doğal gaza otomatik zam verme yöntemi ile günü kurtarma çalışmaları vatandaşların geçim sıkıntısının daha da ağırlaşmasıyla sonuçlandı.

Pandemi süresince esnafa ve işten çıkarılan vatandaşlara yeterli parasal yardım yapılmadı.

Kapanan iş yerlerinin çoğalması önemsenmedi. Ateş düştüğü yeri yakar deyimi idareciler tarafından hissedilmedi. Sıkıntı yaşayanlar sorunlarını dile getirdikleri halde maddi yönden yeterli ölçüde desteklenmedikleri halde, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım edildi açıklamaları yapıldı. .

Kapanan iş yerlerinden çıkarılan çalışanlar, uzun süre işsiz kalmalarına rağmen seslerini kendilerinden başkalarına duyuramadıkları için yaşamlarına son verdiler.

Vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı görmezden gelen iktidar yanlısı medya mensubu intihar edenlerin hem dünyasını hem de ahiretlerini kaybettiklerini haber programında açıklamakta beis görmemiş. Komşusu açken tok yatan bizden değildir sözünün anlamını bilmeyen birinin yaşamına son verenler hakkında dini manada ahkam kesmesi abes ile iştigaldir.

Haber sunucusu bilmediği veya çıkarlarına zarar verecek yorumu yapsa işsiz kalacağını çok iyi bilmektedir. İşsiz kaldığı zaman neler yaşayacağını bildiği için sorunun sebebinin iktidarın yanlış uygularından kaynaklandığını aktarmamıştır. Sunucu umutlarını yitirenlerin yaşama isteklerini kaybettiklerini bilemeyecek kadar cahildir. İşten çıkarılarak işsiz kalanlar için İnsani duygularının köreldiği anlaşılıyor.

İntihar eden şahısların işsizlik nedeni ile evine ekmek götüremediklerini bu sebepten bunalım yaşamış olduklarını çok iyi bilmektedir. Yaşamlarına son verenlerin şahısların ailelerine yardım etmek konusunda duyarlı davranarak yardım için gayret sarf etmeyi akılından geçiremeyecek kadar zavallıdır. 

Yaşamına son veren bir insanın o anda nasıl bir ruh halinde olduğunu bilmeyen sunucunun yaşamına son verenlerin hem dünyasını hem de ahretini kaybettiği söyleyebilecek kadar ukalalaşmıştır.

Şahsın bu tavrı kendi çıkarlarını her şeyin üzerinde tuttuğunu gösteriyor. Bu mantık kime ne olursa olsun bana ve aileme bir şey olmasın bağnazlığının dışa vuruşudur.

İktidarın ekonomideki olumsuzlukları durdurmak için vergi artışları ve zamlar dışında seçeneği kalmamıştır.

Bu durumu dünyadaki salgın nedeni ile yapıldığını, benzeri sorunların bütün ülkelerinde yaşandığını belirterek yapılan zamların normal olduğunu vatandaşlara anlatılmaya çalışılmaktadır.

Dünyadaki bütün ülkelerde aynı tarihlerde korona salgını başladı.

Amerika, İtalya ve birçok batılı ülkede hastalığın kontrolünde yeterli olunmadığı, hasta sayıları ve ölüm sayılarının çokluğunu Türkiye'de salgınla mukayese ederek korona mücadelesinde ülkenin başarılı olduğu açıklandı.

Bir yılı aşkın süredir devam eden salgında başarısız gösterilen ülkeler aşı ve salgında korunma önlemlerin eksiksiz uygulayarak salgını bitirilme aşamasına geldiler, Ülkede aşılama süresi uzadı. Salgından korunma önlemleri gevşetildi.

Aşı süresinin uzamasındaki en önemli sebep belirtilen sürede gerekli aşıların ithal edilerek ülkeye getirilememesinden kaynaklıydı.

Devam edecek…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?