USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

POSTACI KAPIYI KAÇ DEFA ÇALAR? - 1

24-06-2021

Ülkede gündem HDP’nin kapatılması. Sezgin Baran Korkmaz'ın Amerika tarafından Avusturya'dan alınarak tutuklandı haberi, İki gün önce İzmir HDP binasını basarak bir çalışanın ölümü ile sonuçlanan olayın gündemdeki yerini aldı.

Olay hakkında açıklama yapan şahıs kontrol altına alamadığı kin ve nefretini yaşamını yitiren bir kadına defalarca mermi sıkarak acımasızlığını belirtmişti. Katil bir gün önce güvenlik güçlerine verdiği ifadede rahatladım demişti.

Yaşattığı hunharca cinayetten pişmanlık duymadığını ifade etmişti. Olay yerine giderken ilaç aldığını belirtmesi ise olayın ruhsal sorun nedeni ile işlediğini işlediği suçun hafifletilmesine yönelik manevrasıydı. İfadesinde ben suçsuzum diyerek serbest bırakılmayı istemişti.

Olayın hukuki yorumu planlayarak adam öldürmek suçuna denk geldiği için, verilecek cezanın ölüm olacaktı.

Ülkede ölüm cezasının olmadığı için katilin müebbet hapisle yargılanacağını bilmektedir.

Paramount otelinin illegal yollarla bir kaç el değiştirdikten sonra Baran Korkmaz'ın otele sahip olması uzun sürmemiş.

Birileri Korkmaz'ın birinden 45 milyon dolar alacağından feragat ederek ülkeyi terk etmesi istemiş. Bunu yapmadığı takdirde hakkında dava açılacağını ve mal varlıklarına el konacağı söylediklerini idea etmişti. Uyarılara uyan Korkmaz alacağı paradan vazgeçtikten sonra yurt dışına çıkılmasına izin verilmiş.

Korkmaz Türkiye'de bulunan mal varlıkları, el konan otelini geri almak amacı ile ülkeye geri dönmek istediğini bir medya mensubunu aracı lığıyla amacına ulaşmak için izlemesi gereken yol konusunda yardımcı olmasını istemiş.

Gazeteci Korkmaz'a ülkeye geri dönmesi için bazı kliklere 10 milyon auro ödemesi gerektiğini söylemiş.

Para konusuna itiraz etmeyen Korkmaz belirlenen miktarı ödediği taktirde, isteğinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusundaki endişelerini medya mensubuna sormuş" Parayı gönderirsem Türkiye'ye girişim konusunda sorun yaşamayacağımdan nasıl emin olabilirim?" Medya mensubu "Yollayacağın para bende kalacak. Ben arabuluculuk görevi yapacağım." demiş.

Meselede ilerleme sağlanamamış. Konunun çözümü için gerekenler yapılmayınca Baran Korkmaz medya mensubu ile aralarında geçen diyalogu başka medya mensuplarını arayarak kayıt aldığı konuşmayı onlara dinletmiş. Haber gazeteciler tarafından gazetelerde yayınlanarak ifşa olmuştu. Korkmaz hakkındaki planlar ifşa edildikten sonra Türkiye'de hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Baran korkmaz Amerikalı yetkiler tarafından bulunduğu ülkeden alınarak Amerika'ya sorgulamak için götürüldü. Korkmaz'ın avukatı müvekkilinin Türkiye'de yargılanmak istediği talebini Amerikan makamlarına bildirmiş.

Ancak!

Olumla yanıt alamamış. Amerika'da sorgulanan Korkmaz'ın işlediği suçları kabul edeceği tahmin ediliyor. Amerika'dan usulsüz olarak çıkarttığı paraları geri iade etmek kaydı ile ceza indirimi konusunun düşünüleceği Amerikalı yetkililer tarafından söylendiği belirtiliyor.

Bu olay medya manşetlerine ikinci Zarab olayı olarak yansıdı.

Olayda Korkmaz'ın Türkiye'deki yatırım yapmasını kimlerin teşviki ile Gerçekleştiğini isim vererek belirtmesi durumunda Amerikan mahkemeleri Türkiye'de yaşanan usulsüzlüklere izin verilmesi nedeni ile ülkesine ait paraların geri iade edilmesi talebinde bulunacağı idea ediliyor.

Bütün illegal oluşumlarda sade vatandaşlar zarar görür.

Tıpkı filler çarpışır çimenler ezilir sözlerinde belirtildiği gibi. Zarab ve Korkmaz davasında Türkiye'nin alacağı cezayı kimler ödeyecek?

Elbette masum vatandaşlar. Usulsüzlüğe katılanlar ise bir süre sonra unutulup gidecekler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?