Memleketin Yobaz İlahiyatçıları...

M. Şah Ayaz

7 yıl önce

Memleket yobaz ilahiyatçılar yüzünden, geriliyor ve maddi, manevi olarak sıkıntılar içine giriyor… Bu güne kadar toplum olarak sıkıntılar çektiğimiz tüm konularda, inancı tersyüz eden ve dini çarpıtan yobaz İlahiyatçılar yüzünden olmuştur… Fetva adına ve çözüm adına çözümsüzlük, rahatlık yerine zorluk, özgürlük yerine, esaret ve çılgınlık yayanların tamamı, bu sistemin yetiştirdiği İlahiyatçılardan kaynaklanmaktadır… İlahiyatçı Allahtan uzaklaşır ve kendi nefsinin egosunun peşine takılarak ona göre fetva uydurursa, işte toplum bu hale düşer… Sisteme şirin görünmek için, faiz, rıba ve tefecilik gibi konularda fetva vermeye kalkışırken, herkesi faiz batağına batıran, İlahiyatçılar… Kazancı dar bir ticaret kalıbına sokarak, teknolojik gelişmelerin önüne geçen İlahiyatçılar, ekonomik olarak, dışa bağımlı hale gelmemize… Sanat ve sanatçılığı haram sayarak, çeşitli sanatlarda gelişmenin önünü kapatan, ne kadar güzel eserler varsa yabancıların eseri haline getiren İlahiyatçılar bizi sanattan ve güzelliklerden… Teknoloji ve makinayı şeytan icadı olduğu için haram sayan, matbaa ve silah sanayiinde, Müslümanları dışa bağımlı hale getiren yine bu sistemin İlahiyatçıları…  Düşünüp, veya düşünmeden yumurtladıkları ve adına fetva dedikleri konularda, aile birliğini ve huzurunu bozan ve ailelerin parçalanmasına neden olarak, huzursuzluk çıkaran İlahiyatçılar…  Kadın ile Erkek arasında büyük ve yüksek duvarları Fetva adına örerek, bu duvarların arkasına onları sıkıştıran ve Kadın cinayetlerine neden olan bu İlahiyatçılar… Bu İlahiyatçılar ki, Kemalizm in din okullarında, iktidarın İmam hatiplerin de, aile içi şiddetin göz yumulduğu bu sistemde, şaşkın ve dışa bağımlı bir cinsel toplum haline getirildik… Evinde ve temiz ailesinde, helal kadınından yeterli bir cinsellik bulamayan erkeklerin dışarıda tatmin olma yoluna kaçtığı, fuhuş un sokağa taşmasına neden olan İlahiyatçılar… Oysa Allah ın emridir, helalınız olan eşlerinize tarlanıza yaklaştığınız gibi, istediğiniz şekilde yaklaşılması ve sağlıklı nesillerin yetişmesine helal olarak katkıda bulunulması, özgürlüğüne rağmen… Bakın içi ve dışı geçmiş, dünya tatlarından ve zevklerinden tamamen hiçbir nasibi kalmamış, Allah ın emirlerini dinleyecek, fikir ve düşünceden uzak, bir İlahiyatçının çıkardığı  ve yeniden ailelerin huzurunu kabusa çevirecek, onları bir birinden tamamen soğutarak, evlilerin gözünü dışarıya dikecek bir saçma fetva… “İlahiyatçı Akşit: Sevişirken soyunmayın İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit'in "Cinsel münasebet esnasında affedersiniz eşeklerin yaptığı gibi tamamen soyunmayın" ifadelerini kullandığı bir videosu sosyal medyada gündem oldu.

İlahiyatçı Cevat Akşit'in TV5 televizyonundaki seks ile ilgili konuşması sosyal medyada tepki gördü. Akşit'in konuşmasında "Cinsel münasebet esnasında affedersiniz eşeklerin yaptığı gibi tamamen soyunmayın. Çünkü orada melekler vardır, siz soyunursanız melekler dışarıya çıkar, şeytan da odada tek kalır ve oluşacak çocukta şeytanın nasibi olur" ifadeleri yer aldı. 'Sokakta yemek yiyen kadınlar dayak yer' Akşit'in TV8'deki konuk olarak katıldığı ramazan programında, regl dönemlerinde oruç tutmayan kadınların sokakta yemek yemeleri hakkında, "O hayızlı kadınlar da biz tutmuyoruz diye sokakta bir şey yiyemezler. Dayak yerler ha bak. Dinen dayak yerler. Gizli yesinler" ifadeleri tepki görmüştü.”

İşte kadınları yatak odasında Rahibeye çevirecek, Erkeklerin dışarıda Fantezi aratacak bir uygulama ve aile bütünlüğüne dinamit koyacak bir fetva… İşte Kadınların sokakta dövülmesine Dini fetva ve toplumda Kadına şiddetin önünü açan bir salakça fetva…

YAZARIN DİĞER YAZILARI