REKTÖR’ÜN TİMSAH GÖZYAŞLARI

M. Şah Ayaz

4 yıl önce

Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş göreve başladığından bu yana uyguladığı mobbingler, düzenlediği sahte raporlar, dizdiği yalanlar, diktiği heykeller, kayırmacılık, yolsuzluk ile gündeme gelmiştir. Şu sıralarda bir başka özelliğine şahit olmaktayız.

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Seyran Gaffarzade, Doçentlik hakkı elde ettiği halde Rektör Durmuş tarafından cezalandırılmış ve Doçentlik kadrosuna atanmamıştı.

Hak ettiği Doçentlik kadrosu gasp edilen Seyran Gaffarzade, gördüğü psikolojik baskı sonucu tedavisi kötüye gitmiş ve yaklaşık bir buçuk yıl önce vefat etmişti.

Gaffarzade’nin cenaze törenine katılan Rektör Durmuş, hiçbir şey olmamış gibi arkadaşlarının gözünün içine bakarak merhum hakkında methiyeler dizmiştir.

Şimdi de Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Zülküf Demir, Covit 19 hastalığına yakalanarak vefat etmiştir.

Merhum Demir, doçentliğe hak kazandığı halde ataması engellenmiştir.

Aralık 2019 yılında İlan edilen doçentlik kadrosuna müracaat eden merhum Demir, bu sefer de Rektör Durmuş tarafından ailesi Batman’da ikamet etmiyor gerekçesiyle raporları olumlu gelmesine rağmen atanmasına engel olunmuştur.

Zülküf Demir’e uygulanan mobbing bu kadarla kalmamış, oturduğu lojmandan da atılmıştır.

Emekli TOKİ’ye taşınmak zorunda kalan Demir’in görev hevesi tamamen yıkılmıştır.

Bir türlü hak ettiği doçentlik kadrosuna atanamayan ve lojmanlarda bekar olarak kaldığı bilinen birçok öğretim elemanı bulunmasına rağmen sadece kendisine yönelik baskılar uygulanan Öğretim Üyesi Zülküf Demir, maruz kaldığı haksızlıkların stresi ve psikolojik baskısı altındayken Covit 19 hastalığına yakalanmış ve zayıflayan bünyesi hastalığa yenik düşmüştür.

Uğradığı baskılar nedeniyle merhum Demir, Rektör Durmuş’u YÖK’e şikayet etmiştir. Bu arada Öğretim Üyesi Zülküf Demir’in kimlik bilgileri vefat eder etmez Üniversitenin resmi sayfasından silinmiştir.

Rektör Durmuş, merhuma uyguladığı baskı, yıldırma ve haksızlıkları ailesinin dava açma riskini göz önünde bulundurarak bilmezlikten gelmekte, örtbas etmeye çalışmaktadır.

Merhum Zülküf Demir'e karşı işlenen cürümleri tüm Üniversite camiası bilmektedir.

Buna rağmen Rektör Durmuş, basında ve Üniversitenin resmi web sayfasında taziye mesajı yayınlayarak Öğretim Üyesi Zülküf Demir’in vefatından duyduğu sözde üzüntüyü (!) kamuoyu ve Üniversite camiasıyla paylaşmıştır.

Lakin inandırıcılığını yitiren Rektör Durmuş’un döktüğü gözyaşları ancak kişiliğini yansıtan timsah gözyaşlarıdır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI