Emperyalist ülkeler yeniden bir proje plan ve çalışma içine girerken, uluslararası hesapların içinde en önce tokat ı yiyen taraf yine Kürtler oldu.
Sahipsiz, kimsesiz ve değersiz olan bir ulus, kimliksiz ve hiçbir zaman bu coğrafyada tanınmayan bir ulus, bu Kürt halkının bu coğrafyada ki makûs talihidir.
Kürtler Türk, Arap ve Fars ulusları için sürekli, yok edilmeye ve bitirilmeye çalışılmış bir kimliksiz ulus olarak kalmışlardır.
Bu talihsizlikleri uluslararası güçler tarafından da aynı şekilde kullanılıyor, savaş cephesinde kazansalar da, sürekli masada kaybeden taraf olmuşlardır!
Bu gün yine bir topyekun bir soykırım la karşı karşıya kalan bu sahipsiz halkımıza biz bile sahip çıkamıyoruz, maalesef.
Onları bir aparat olarak kullanan, ABD ve Ab ülkeleri yıllarca onları DAİŞ terör örgütüne karşı kullandılar, ama gün gelip onların ulusal hakları söz konusu olunca, onları Kurt un önüne atılan kuzu misali yem olarak attılar!
Kimsesiz ve sessiz bir şekilde dünya kamuoyu seyirci, dünya basını ise sessiz bir şekilde, bu gün Kobani’de yaşanan insanlık dramı, Haseke’de ve Kamışlo’da yaşanan dram da.
Bu ağır kış koşullarında, insanlar barınacak bir sıcak yer ve bir lokma ekmeğe muhtaç bırakılmışlar, bir yandan İŞİD kuşatması diğer taraftan ise ambargolar.
Çocuklar ve bebekler, gıdasızlık ve soğuktan ölürken, kan donduran yaşam koşullarında yaşarken, maalesef dünya bu dram karşısında sessizliğini koruyor.
Düne kadar Kürt dostu ve müttefiki olanlar, söz konusu çıkarları olunca, kimsesiz ve güçsüz olan, bir ölümlük canlarından başka hiçbir şeyi olmayan bu ulusu, düşmanlarına teslim etti!
Buna o kadar sevinen çevre komşu ülke ve başkanları var ki hayret edersiniz, onlara kardeş ve akraba diyen onlarla barış yapmak isteyen sözde kardeşleri!
Kürtler bir kez daha anladılar, ama geç kaldılar, bu coğrafyada onlardan başka kimselerinin olmadığını, onların birlik beraberlik ve dostluklarından başka!
Bu gün tüm siyaset ve örgütlerinin bir kez daha ders çıkarmaları gerekmektedir, bu olan olaylar karşısında, bir birini suçlama yerine, bir araya gelerek, birlik olmaları şarttır.
Bu gün tüm siyasiler ve tüm liderlerin bir kenara bırakılması ve topyekûn dayanışma içinde bu dramı hafifletmek için çaba harcamaları gerekir.
Bu bir kez daha dayanışma içinde olmak için harekete geçme zamanıdır, bu gün yeni bir Enfal, yeni bir Halepçe ve yeni bir katliam ile karşı karşıyadır Kürt halkı…
Tüm emperyalist ve yerli işbirlikçilerini değil, gözlerini ve umutlarını yalnız Kürt halkına bağlayan, bu Rojava’da ki halkımıza elimiz uzatma zamanıdır, bu gün en büyük hayır, en büyük sevap ve en büyük cihat bu yoksul, kimsesiz ve sahipsiz Kürt halkına yardım günüdür.