?>

TÜBİTAK BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ!

Dr. M. Şah Ayaz

4 saat önce

Türkiye’nin bilim ve teknoloji kurulu yeni bir projeye imza atarak, adeta Avrupa ya meydan okudu, bilimi altüst eden bir projeye onay verdi!

Bu projeye Avrupa ne der bilemem ama bizim bilim adamlarımız bu Din ve gelen soslu proje için hayretler içinde kaldı!

Projenin adı aynen şöyle “İslam tarihinde katılımlı dua örnekleri yağmur dualarının eko teknolojik analizi” bu proje için 3 milyon lira bütçe ayrılmış ve bu bütçe ile Din, bilim karışımı tam bir hoşaf projesine döndürülmeye çalışılmış.

İşin ilginç gelen tarafı ise bu Din bilim karışımı projeye dinden uzak olan Avrupa fonlarının nasıl ilgi duyacağı?

Bu proje içinde veya bu projeyi yazacak bilim adamlarının, bilimsellik ve dindarlık karışımı bu geleneği nasıl yorumlayacakları.

TUBİTAK daha önce de bu tür ilginç bilimsiz bilimsel projelere imza attığını ekonomist İbrahim Öztürk dile getirmişti.

Bu projelerin en önemlisi olarak “Milli Hoşaf Projesinin” de TÜBİTAK tarafından desteklendiği bir sistemde, bu projeye tuhaf bakmamak gerekir iddiasında bulunmaktadır.

Birçok bilim adamının uzaklaştırıldığı bu bilimsel araştırmalar kurumuna Nasrettin Hocalar getirtilerek projelere onay verildiği iddia edilmektedir.

Bizim ülkemizden ve okullarımızdan neden öğrencilerin kaçtığını, gençlerimizim neden cinnet geçirdiğini az çok anlamış oluyoruz.

Zamane öğrencilerinin ve gençlerinin mizah anlayışının kıtlığından ve sistemi tam olarak anlamamalarından kaynaklanan bir eksen kayması içinde yer almaktadırlar.

Biz bu tür yerli ve milli projeler ile Avrupa birliğine de diz çöktürüp onları da milli ve dini projeler konusunda eğitmiş olacağız İnşallah!

Bu tür alengirli projelerin çıkacak tek yer bizim bilim kurulu olur ancak, Din eksenli Din ritüellerinin, sosyal dinsel ezoterik olarak, yapılan projeler!

Bilim adamları TÜBİTAK’ın verdiği yarışma projelerinin değil, destek vermedikleri projelere bakarak, daha iyi tanımlanacağını iddia ediyorlar.

Bu tür projeler tarikatlar tarafından daha çok destek alırlar, bilim adamlarına ödül verilir, bu bilim adamları tarikatlardan plaket bile alabilirler.

Bu bilim merkezinin aslında destek vermedikleri projeler çok önemli! İki nedenden dolayı bu projelere destek verilmiyor.

Birincisi anlamadıkları bilimsel projeler, bunlar bu projeleri anlamadıkları için, yarın içinden bir şey çıkarsa endişesi ile ret veriyorlar, gençler bu projeler ile dünyadan ödeler alarak kendilerini ispatlıyorlar!

İkincisi ise tersine göç ü engellemek ve akıllı düşünen insanları ülkeden uzaklaştırmak, bu bilim merkezinin dinci militanlarının en büyük ve en korkunç rüyası.

Bilimden uzak, Din soslu Milli karışımlı tarikat uşaklığı!

YAZARIN DİĞER YAZILARI