2601 NOLU SOKAK VE SORUNLARI

RAMAZAN PİLATİN

10 ay önce

Kültür mahallesi Mezopotamya Caddesi ile 2620 nolu sokak ile bağlantı kuran 2601 nolu sokağın paylaştığım görüntülerde birçok sorun yaşandığı görülmektedir.

Öncelikli olarak cadde üzerinde inşaatın kaçan müteahhittin yarım bıraktığı binanın atıl kalması ve görüntü kirliliği oluşturmasıdır.

Binanın sahipsiz kalması binaya bazı art niyetli kişilerin dadanmasına neden olmaktadır. Bu durum mahalle sakinlerini rahatsız etmektedir.

Binanın girişlerinin kapatılarak söz konusu şahısların girmelerinin engellenmesi şarttır. Bina inşaatı sırasında caddede meydana gelen deformasyon nedeniyle çukurlar oluşmuştur. Sokağın başındaki TÜGVA şubesinin önünde sokağın altından su kaçağı olduğu görülmektedir.

Akan suların yolda oluşan çukurlara dolduğunu ve cadde boyunca akarak loğlar girişinden kanalizasyona aktığı görülmektedir.

Dostlar apartmanının arka cephesindeki elektrik panosunun tehlike arz edecek kadar dağıldığı, bu nedenle istenmeyen kazalara sebep olacağından endişe edilmektedir.

Ayrıca aydınlatma direğinin cadde üzerinde olması ve bazı sürücülerin çarpması sonucu eğildiğini aydınlatma direğinin lambası bu darbelerle düştüğü ve şu anda söz konusu direkte aydınlatma lambası yoktur.

Direğin araçlardan birinin çarpması veya bir darbe sonucunda trafonun üzerine düşme ihtimali yüksektir.

Caddenin çukurlu bölümlerinin su kaçağı önlendikten sonra asfaltlanması oluşan tozlanma ve kirliliğin önlenmesine katkı sunacaktır. Daha önce de bazı gazetelere yazdığım bir sorunumuzun tekrarını yapmakta yarar vardır.

Mahallenin kanalizasyon hatları çoğalan yerleşim yerlerinin artık sularının tahliyesinde yetersiz olduğu bilinmektedir.

Özellikle kış ve bahar aylarında aşırı yağış sebebiyle oluşan yoğun sular kanalizasyon sistemi yetersiz kaldığı ve binaların bodrum katlarına yağmur sularının dolmasına neden olmaktadır. Bu sorunun bir an önce çözümü gerekmektedir.

Yaz mevsimindeyiz sivrisinek, sinek ile mücadele edilmesi şart.

Sıcakların arttığı bu günlerde akşam serinliğinde binan bahçesinde oturmak isteyen bina sakinlerinin bu konudan rahatsız olduklarını dile getirmektedirler.

Yapılan mücadelenin yetersiz olduğunu ve daha etkili ilaçlamanın gerektiğini belirtmektedirler.

Çöp konteynerleri de mahallemizin bir başka sorunudur.

Çöplerin toplanması ve konteynerlerin her gün temizlenerek steril hale getirmesi şarttır.

Özellikle akşam saatlerinde boşaltılan konteynerler etrafa pis kokuların yayılmasına neden olmaktadır.

Belirtilen meselelere gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI