AMELİN NEYSE 1

RAMAZAN PİLATİN

2 yıl önce

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2023 seçimlerinin önemli olduğunu söyleyerek, "Hepimiz öbür dünyaya gideceğiz.

O tarafa gittiğimizde soracaklar.

 İnsanlık adına hangi adımı attınız?" dedi.

İnsanların dünyada yaptıklarının ahrette sorulacağı doğadur. Ancak kişinin kendine göre yaptığı günahlar ile ilgili sorular sorulacağı muhakkak.

Her mevtaya aynı sorular sorulmaz. O zaman Müslüman olarak yaşayarak ölenlere kabirde ve ahrette ne gibi sorular sorulduğunu nereden biliyoruz?

İnsanlar öldüklerinde sorgulamalarının ilk aşaması yapılır.

Münkir ve nekir melekleri sorgu melekleri olarak bilinir. Bunun için ölen şahıslar gömüldükten sonra onları ziyaret ederek bazı sorular sorarlar.

İmamda ölüye karşılaşacağı soruların cevaplarını bildirerek onu bir bakıma sınava hazırlar.

İmam ölene annesinin adı ile hitap ederek

Ona sorulacak soruları aktarır.

Dinini, peygamberini,  Allah’ını sorarak vereceği yanıtlarda Dinim İslam dini, Peygamberim Hz. Muhammed A.S, Allah’ım da senin Alahan'dır.

Kelimeyi şahadet okumasını telkin eder. Yani ona sorulacak sorular arasında seçimler hakkında yaptıkları sorusu yoktur.

Bu kabir hayatıdır.

Burada verilen telkine bütün Müslümanlar doğru cevabı veremeyebilirler. Anlatıldığına göre cevapları ölünün ameli verirmiş.

Gelelim mahşer zamanında mahkemeyi Kübra'ya.  Orada mahkemeler davaları o kadar çabuk sonuçlanır ki; kimse ne olduğunu bilmeden gideceği yere yollanır. Amel defterlerindeki en küçük hayırdan en büyüğüne, en küçük günahından en büyüğüne yazılıdır. Tartılır ve ağır gelen hangisi ise ona göre cennete veya cehenneme giderler.

Seçimde oyunu hangi hangi partiye verildiği konusunda sorgulama veya amel defterine işleme meselesi bugüne kadar hiçbir âlim tarafından açıklanmamıştır.

Siyasi Partiler Yasası ne diyor?

Siyasi Partiler Yasası’nın 87. maddesi: Siyasi partiler, devletin sosyal veya ekonomik veya siyasi veya hukuki temel düzenini, kısmen de olsa dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla veya siyasi amaçla veya siyasi menfaat temin ve tesis eylemek maksadıyla dini veya dini hissiyatı veya dince mukaddes tanınan şeyleri alet ederek her ne suretle olursa olsun propaganda yapamaz, istismar edemez veya kötüye kullanamazlar.

DEVAM EDECEK…

YAZARIN DİĞER YAZILARI