AMELİN NEYSE 3

RAMAZAN PİLATİN

2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15-16 Eylül günlerinde Özbekistan’ın Semerkant kentinde gerçekleşecek olan Şanghay İş birliği Teşkilatı (ŞİÖ) liderler zirvesine katılacağını 5 Ağustos’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamayla duyurmuştu.

İkili konuların yanı sıra Erdoğan’ın gündeme getireceği en önemli konu, Ukrayna ile Rusya arasında BM ve Türkiye’nin girişimiyle yapılan tahıl koridoru anlaşması kapsamında Rus tahıl ürünleri ve gübresinin dünya pazarlarına taşınmaya başlaması olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta yaptığı konuşmada, “Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Rusya doğalgazı kesti, fiyatlar yükseldi.

Herkes kara, kara düşünüyor, kışı nasıl atlatacağız diye. Neden daha önceden düşünmediniz. Stoklar ne durumda diye bunun konuşulması yapılıyor.

Burada Rusya herkes ona saldırınca elindeki imkânları kullanacaktır, olay bu kadar basit” ifadelerini kullanmıştı.

Yirmi birinci yüzyıldayız. Savaşlarda veya çatışmalarda ülkeler ellerindeki kozları kullanmaktan çekinmezler.

Ülkelerinin askeri güçlerinin azlığı veya çokluğu savaşın kurallarını değiştirmez. Ukrayna nüfusu ve silah gücü yönünden Rusya'dan az olmasına rağmen direnmeye devam ediyor.

Yanlı ülkelerin bu dengesizliği azaltmak için destek olmaya çalışmaları Dünya savaşının yaşamamasına yönelik çabalardır.

Rusya gazı ve tahılı silah olarak kullanırsa Avrupa ve Amerika da bankaları ve Rusya'nın dış ülkelerine ihraç edecekleri ürünlerin satışını engelleyecektir.

Rusya Türkiye aracılığı ile ihraç edeceği ürünlerin satışını düşünüyor. Buna Amerika izin verecek mi? Yaşayarak göreceğiz.

Cübbeli Ahmet Hoca lakabıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, kendi YouTube kanalı üzerinden çarpıcı ifadeler kullandı. Ünlü, "Önümüzdeki günler çok hayır göstermiyor.

İlerisi hayırdır ama çok vatan haini var. Çok din-devlet düşmanı var.

Onun için bir temizlik de icap edebilir"

Cübbeli Ahmet Hoca halka sükûneti telkin edeceğine toplumun bir kesimini başka bir kesimi ile çatıştırmayı tercih ediyor.

Bunca yıldır bu mantıkla ölenler yetmedi mi?

Nedir bu inadınız?

Bu kime ne kadar yarar sağlayacak? Sizin aklınız bunlara yetmiyor anlaşılan.

%99 u Müslüman bir ülke olarak öğünen toplum temsilcilerini izlemekte yarar var.

Siyasi arenada kullanılan dışlayıcı, alçaltıcı ve düşmanlaştırıcı açıklamalara sizin de katkı sunmanız yanlış ve bir din adamlı olarak görev alanınızın dışındadır.

Sizin toplumda yaşanan gerginlikleri bitirmek veya yatıştırma göreviniz vardır.

Bir dergâhın hocası olarak bunları yapmanız üzerinize vazifedir.

Sadece sizin değil kadrolu imamlar ve din adamlarının halkın farklı düşüncesindeki kesimlerini işaret ederek kin ve nefreti bitirmeleri görevleridir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI