AMELİN NEYSE 2

RAMAZAN PİLATİN

2 yıl önce

Her seçimde AKP li bürokratlar, bakanlar milletvekilleri inançları referans göstererek vatandaşlardan oy talep ederler.  Onlara birkaç örnek vermek mümkündür.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz: “Hilmi Bilgin’e desteğinizi bekliyorum. Hilmi Bilgin’e vereceğiniz destek, yarın ruz-i mahşerde (kıyamet günü) beraat belgelerinizden (kurtuluş) biri olacak diye düşünüyorum.

AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral: Allah, Başbakanımızı bizim başımıza nasip ettiği için her gün iki rekât şükür namazı kılmamız gerekir.

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk: Peygamberlerin de diploması yoktu.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın: İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayın’dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir, haramdır.

AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım: Erdoğan ümmetin lideri.

AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin: Erdoğan’a dokunmak bile ibadettir.

AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan: Erdoğan Allah’ın tüm vasıflarını üstünde toplayan bir lider.

AKP Çorum Milletvekili Agâh Kafkas: Başbakan sözü peygamber sünneti.

Seçimin bu kadar abartılarak inançlarına yönelik suistimal etmekle vatandaşlardan oy talep etmekle Müslüman kesime seslenmek doğru değildir. İktidarlar veya iktidarlar olmak isteyen partiler vaatlerini yerine getirdikleri taktirde seçmenlerin tümünden oy alarak iktidar olur veya iktidarını devam ettire bilir.  

Denizbank ve İş Bankası, ABD’den gelen yaptırım uyarılarından sonra Rus ödeme sistemi Mir’i askıya almıştı. Vakıfbank, politikasında değiştirmeyeceğini belirtirken, Mir’e dahil olan diğer kamu bankaları Halk bank ve Ziraat Bankası’ndan henüz açıklamada bulunmadı.

Denizbank ve İş Bankası’nın kararı, ABD Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi’nin (OFAC) geçen hafta Rus ödeme sistemi Mir’in kullanımının Rusya dışında yayılmasına yardım edenlere yaptırım uygulamaya hazır olduğunu duyurmasının ardından gelmişti.

İş Bankası, ABD Hazinesi’nin konu hakkındaki açıklamasını gördüklerini ve sistemin kullanımını askıya aldıklarını bildirmişti. Konuyu haberleştiren Reuters, daha sonra Denizbank’ın da Mir’i askıya alarak İş Bankası’na katıldığını aktarmıştı.

Amerika ve Avrupa ülkeleri Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle Rusya’ya ambargo uygulamaktaydı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI