NEDEN

RAMAZAN PİLATİN

5 ay önce

İstanbul'daki yüksek kira fiyatları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ı da vurdu! 'Ev bulamadık, annemin yanına yerleştik'

16.12.2023 19:21

Türkiye'de konutlardaki yüksek kira fiyatlarından son olarak Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da şikayetçi oldu. İstanbul'daki ev kiralarının yüksekliğinden dert yanan Erkan, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" diyerek ev bulamadıklarını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıkladı.

Ülkenin birkaç yıl içinde yanlış yönetilip yanlış kararlar ile yola devam etmesi bugün yaşadıklarımıza sebep oldu.

Sistem rayından çıktığı andan itibaren tarımdan hayvancılığa gıda ürünlerinden konfeksiyon ürünlerine, Kiradan her türlü yolculuklularda fiyatlar artar.

Bu bir domino etkisidir. İktidar bu durumu petrol ve ürünlerine KDV ve ÖTV ye zam yaparak başlattığı andan itibaren her kesim bunun etkisiyle fiyat artırmaya zorlandı.

Kiralar ve ev sahipleri de bu durumu fırsat bilerek kiralarını yükselterek enflasyonun ezici etkisinden kurtulmaya çalıştılar.

Sonuçta kabak kiracıların başına patlar. Merkez Bankası Başkanı oldukça iyi maaş almasına rağmen ev kiralarından şikâyet ediyorsa; asgari ücretli, evi olmayan emekli, memurlar ve dar gelirliler dertlerini kime anlatacaklar.

İktidara elbette. İktidar da bu durumdan mustarip olan bir vatandaşın kiralarına yüksek zam yapmak isteyen ev sahibine. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira artışında yüzde 25 kuralına uymayan ev sahibine seslendi: Sen de vicdan var mı?

Vicdan sorgulanacaksa öncelikle sınırsız zamlar ile açlık ve yoksulluk sınırında bırakılan vatandaşların bu duruma gelmesindeki enflasyonun kontrol altına alınamaması sorgulanmalıdır.

Suçlu mu arıyorsunuz, kapıcının evinin önünde iki arabası var.

Ülkede hiçbir asgari ücretli açlık yaşamıyor. Mesele bir kesimin şikâyeti olsaydı durum daha net anlaşılabilirdi. Önümüzdeki günlerde asgari ücretliler memur ve emeklilere zam yapılacak. Bütçeden her ay milyonlarca liralık fazla çıkış gerçekleşecek.

İktidar bunun çözümünü vergilere, harçlara, cezalara, zam yaparak haletmeye çalışacak. KDV ve ÖTV dede yüzde oranında artışlar gerçekleşecek.

Esnaf bunu zam yaparak bertaraf ederken dar gelirli maaşına gelen zammın önceden olduğu gibi erimesiyle geçimini yapamayacak hale gelecek.

Ev sahibi kapıda bekleyecek.

Lokmalar küçülecek ancak sorun artarak devam edecek.

Biz vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmedik nakaratları tekrarlanacak.

Vatandaşlar ezdirilmemişse VATANDAŞLARIN GEÇİNEMİYORUZ YAKARIŞLARI NEDEN?

YAZARIN DİĞER YAZILARI