AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ 1

RAMAZAN PİLATİN

4 ay önce

Devlet Bahçeli yaptığı ilginç konuşmalarına bir yenisini ekledi. "Her ceviz yuvarlaktır, ama her yuvarlak ceviz değildir.

Herkes insandır fakat her gördüğün insan, insan değildir" dedi. Kullandığı bu söz sosyal medyada gündem oldu.

Devlet bahçeli tekrar yapacağını yaptı. Ceviz ile insanı alakalandırarak metoforlaştırmış olmasaydı farklı anlaşılabilirdi. Bu anlatımda da tutarlı bir yan yoktur.

İnsan ile ceviz ne alaka!

Millet geçim derdinde iktidar beka peşinde. Sormak lazım asgari ücretin enflasyon karşısındaki erimesinden kimse bahis ediyor mu?

Emekliye TÜİK’in manevrası ile verilen zamda memur emeklisine ayrı diğer emeklilere üvey evlat muamelesi yapılması konusunda iktidarın bir tek açıklaması var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki için düzenlenen mitingde konuştu. Boykot çağrısı yapan Erdoğan, "Elimizden geleni yapacağız ki bu sermaye sahipleri ayağını denk alsınlar" dedi.

Bu ülkenin bir iktidarı var mı? Bakanları ve gerektiği zaman sermaye sahiplerine uyarıda bulunabilecek birimler var mı? Varsa böylesi bir sorun neden yetkililer tarafından dile getirilip uyarıda bulunulmuyor? Mesela maliye bakanı Mehmet Şimşek neden bu durum hakkında gerekli açıklama yapmıyor?

Ülke ekonomisi bir kaç kalem üzerinde oynamalar yapılarak ekonomi düze çıkarmak mümkün mü? Bir yılı doldurmayan kur korumalı mevduatlara uygulanan faiz bu ay son buluyor.

Kur korumalı mevduat uygulaması ekonomide döviz ve altının aşırı yükselmesinin önü alınması için uygulanmıştı.

Bu önlem alındığı ilk aylarda doların tansiyonu düşme eğilimine girmişti ancak döviz ve altındaki yükseliş seyrini devam ettirmişti. Bu süre içinde doların yükselişi ve mevduata uygulanan faiz, kur korumalı mevduata uygulanan faiz bütçeye ağır yük oluşturmaya başlamıştı.

Bu amaca yönelik vatandaşın birikmelerinin borsaya yönelmesi için benzeri müdahaleler yapıldı. 

Ancak borsa hakkında bilgisi olmayanların paralılarından para kazanmak için borsaya yöneldi.

Önceleri suni olarak yükselen hisseler birden çakılınca vatandaşlar milyarlarca lira zarar etti.

Kur korumalı mevduatlarda uygulanan faiz bu aydan itibaren son bulacak. Bu karar çıktıktan sonra birçok vatandaş paralarını korumalı mevduattan çekti.

Çekmeye devam edecekler. Vatandaş parasını nereye yatıracak?

Fazla seçenek var mı?

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI