TABİP SEN DOKUNMA SORUNA BU SORUNDAN ANLAYANI GETİR.

RAMAZAN PİLATİN

6 ay önce

Batman da bir çok mahallede olduğu gibi kültür mahallesinde de sorunlar yaşanıyor.

Öncelikli sorun olarak kültür mahallesinin sakinlerinin de şehir içi ulaşımdan yararlandığı 14 ve 4 nolu belediye otobüslerinde sürekli sorunlar yaşanmaktadır.

En uzak mesafede yolcu taşıyan 4 nolu hattaki otobüslerde istinasız her gün gecikmeler yaşanırken yolcuların duraklarda bekleme süresi bazen saatleri bulmaktadır. Sorunun nedenini bir süre önce yetkiliye sordum.

- Hatlardaki otobüsler eski ve sık aralıklarla arıza veriyorlar

- Bu araçların yerine araç parkında yedek araçlar yok mu?

- Hayır.

- Böylesi durumlarda  sorunu nasıl çözüyorsunuz?

- Yolcu yoğunluğu olmayan hatlardaki araçlardan birini sorunlu hatlara yönlendiriyoruz. Bu da yolcuların bekleme süresini uzamasına neden oluyor.

- Hatlardaki araç sayısı yeterli mi?

- Şu anda 31 araca ihtiyaç var?

- Neden alımları yapılmıyor?

- Bu konu hakkında bilgim yok?

Bu soruna temelli bir çözüm üretilmezse yazın sıcağında kış aylarının zemheri soğuğunda duraklarda uzun süre  beklemek oldukça zor olacak.

Yağmurlu havalardaki durumu anlatmaya gerek var mı? Umarım bu yazıyı yetkiler okur ve yakın tarihte bu sorunun çözümünü başlatarak sonlandırırlar.

Kültür mahallesindeki bir başka sorun da 2061 nolu sokaktaki tügva şubesinin bulunduğu binanın önündeki su boru hattından veya binaya yapılan su bağlantısından su kaçağı meselesidir. Yaz aylarında yola akan suyun yola zarar vermesi zordur. Ancak! Kış aylarında yola akan su donma yapınca asfaltın parçalanmasına neden olacaktır.  Bu da başka sorunların oluşmasını beraberinde getirecektir.

Binamız kültür mahallesi 2601 ve 2620 nolu sokağın kesiştiği noktasında inşa edilmiş dostlar apartmanı olarak bilinen 5 katlı bir binadır.

2601 nolu sokakta binamızın belediye yetkilileri bahçe duvarımızın kenarına kaldırım yapılmasını kararlaştırılmış.

Mahalle muhtarımiz bu sorunu valiligin yaptığı ve mahalle sakinlerinin sorunlarını dile getirdigi mahalle  toplantısında meseleyi vali beye anlatmış.

Ondan aldığı yanıt söz konusu binalar için yapılması gerekenlerin sıralamaya alındığını yakın zamanda söz konusu binanın  sorununun da çözüme ulaştırılacağını belirtmiş. Umarım yakın tarihte bu sorun giderilir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI