YÖNETEMEZSENİZ, YÖNETİLİRSİNİZ

RAMAZAN PİLATİN

5 ay önce

Ülkenin belirli bölgelerinde yaşanan feodal uygulamalarda köy şehirlerde güçlü, ağa veya şeyhlerin etrafındaki mürit, taraftarlarının desteği ile bölgede kendi çıkarlarını korumak, tasarımlamak amacıyla sulta oluşturulduğu dönemleri yaşları 50’nin üzerindekiler bilirler.

O dönemlerde söz konusu şehir veya köylerde yaşayanlar taraf olmak zorundaydı. Olmazsa bile olmuş gibi gösterirdi kendilerini.  Taraf olmayanlar yörelerde yaşamalarına izin verilmez bölgeden uzaklaştırılmaları sağlanırdı.

Ağa ve taraftarları bu sayede rahat ve konforlu bir hayat sürerlerdi. Bu gün yaşananların tümü o denenlerinin benzeri olan uygulamaların bu yüzyıla uygulanmış hali yaşatılıyor.

Orta doğudaki ülkelerin idarecilerinin bu konuda pasif kalmaları bir birlerine olan güvensizliklerinden kaynaklıdır. Hiç bir orta doğu ülkesinin batılı ülkeleri karşılarına almamaları bu sebeptendir. Başa gelen bütün yöneticiler ve idareciler bu mantığı uygulamaktadır.

Afganistan, Irak, İran, Suriye, Filistin, Lübnan, Libya, Cezayir, Tunus ve Fas'ta birçok Afrika ülkesinde yaşanan sindirmenin tek nedeni vardır. Dünya yakın tarihlerde enerji kaynakları ve iklim değişikliği ile su ve gıda azalması sorununu yaşanacağı için bu planı uygulanmaktadır. İsrail 8 milyonluk bir topluluktan oluşmuyor.

Zengin ve bilinçli davranan insanlardan oluşuyorlar. Bu durumları bütün güçlü ülkelerin onları desteklemesine neden oluyor. İsrail hükümetleri de orta doğuda yerleşirken emperyal ülkelerin amaçlarına hizmet etmeyi taahhüt etmiş.

Bugün Amerika ve batılı ülkeler İsrail i desteklerken 450 milyon Müslüman’ın 1947 yılından bu yana Orta doğuda estirdiği zulme sesiz kalmış, birlikte mücadele etme kararını alamamışlar ise, sorunun kaynağının yanlış yerlerde aranması sebebiyle olmuştur.

Filler tepişir çimenler ezilir. Savaşlar ve çatışmalarda masum çocuklar ve yaşlı insanlar ölür. Niçin? Toplumların güç ve otoritelerini kanıtlamak için. Güçlü olan toplumlar her zaman zayıf toplumları ezdi. Ezmeye devam edecek.

Dünyadaki güçlü devletler yayılmacılık ve sömürü sistemini sürdürmek için kargaşa savaş ve ülkeler arasındaki çatışmaları sürdürerek varlıklarını devam ettirmek zorundadırlar.

Zayıflamaları veya kontrolünü kaybetmeleri anda yaşattıklarını yaşayacaklarını bildikleri için sürekli güçlü kalmak isterler. Bu gün dünya birkaç süper güçlü ülkenin etrafında topladığı guruplar haline gelmiştir. Guruplar güç gösterisin yaparken ölçüyü kaçırmamaya dikkat etmektedirler.

Gerilimi artırılması süper ülkelerin elindeki atom bombalarını kullanması manasına gelmektedir.

Böylesi bir yanlış ile dünyanın sonunu geleceğini bildikleri için atom bombasını kullanırım blöfünü yapmakla yetinirler.  Ancak! Piyon ülkeleri güçsüz ülkelere saldırtarak etki alanını genişletiyor. Onlar için insanlar, harcanacak canlılardır. Çocuklar, yaşlılar, gençler umurlarında değildir. Oysa koydukları yasalar yaptıklarının yanlış olduğunu belirtmesine rağmen bu canavarlığı sürdürüyorlar.

Bilim insan hayatını uzatmaya çalışırken çocukları ve masum insanları öldürerek ürettikleri kitlesel imha silahları ile imha etmeyi de kabulleniyor. Bir yanı melek görünüp şeytani duygularla davranan canlılar insanlardır.

Bu böyle bilinmeli.

YAZARIN DİĞER YAZILARI