GEMİ BATARSA - 2

RAMAZAN PİLATİN

2 yıl önce

Olay yerinde bulunan birçok vatandaş aracı gördüğü an kurtulmak için olay yerinden uzaklaşmak istemelerine rağmen maalesef kurtulamamışlardır.

Nizip ilçesinde yaşanan kazada AFAD ve sağlık personellerinin yaşamlarını yitirmeleri üzücüdür.

Kaza meheline gönderilecek ekiplerin koordineli olarak çalışarak böylesi olumsuzlukların yaşanmasını önlenebilirdi.

AFAD olay yerindeki yaralıları kurtarırken kaza yapan araçların alev alarak yanmalarını itfaiye ekipleri için olay yerinde olması gerekir.

Sağlık personelleri hafif yaralılarda yerinde müdahale ederken ağır yaralıları hastanelere yönlendirmelidirler. Trafik ve jandarma olay yerinde başka kazaların olmaması için bütün güvenlik tedbirlerini alarak yaralılara güvenli müdahale imkânı sağlamalıdırlar. Kazalarda yanlış bir uygulama kaza ananda daha fazla kişinin yaşamlarını kaybetmesine sebep olmaktadır.   

Son dakika: Marmaris'te cip safari aracı devrildi! Korkunç kazada ölü ve yaralılar var...

Son dakika haberi: Muğla’da feci bir kaza meydana geldi. Marmaris ilçesinde turistleri taşıyan cip safari aracı devrildi. İlk belirlemelere göre 5 Iraklı turist hayatını kaybetti 5 turist yaralandı. Hayatını kaybedenlerin arkadaşları gözyaşlarına boğulurken araç sürücüleri de gözaltına alındı. Öte yandan Otomobilin sürücüsü Ali K.T. kaza yerinde gazetecilere açıklama yaptı.  Kazaya karışan diğer araç Marmaris'ten Datça istikametine seyir halindeyken yolda savrulan cipin devrilerek üzerlerine doğru geldiğini dile getirmiş. 

Bu kazaya göz göre, göre geldi demiş. Üstü açık aracı araçla trafikte seyahat ederken emniyet kemerinin takılmaması ve yolcuların hareketli olmaları şoförün dikkatinin dağılmasına neden olmuştur. Islak yolda kayan safari aracı başka bir araca çarpmıştır. Buna göre emniyet kemerinin takılması şartı sürücü tarafından yolcular uyarıldığı halde yolcuların emniyet kemerlerini takmadıkları anlaşılıyor. Hareket eden araçta yolcuların hareketli olmaları araç sürücüsünün hata yapmasına katkı sunmuştur.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, arı kovanı yüklü kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Aşırı sıcaklıklar trafikte kazaların artmasına neden oluyor. Bu gibi durumlarda araç sürücüleri sık aralıklarla mola vererek kazaların önüne geçebilirler.

Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, günümüzdeki enflasyonun 1994 ile 2001’deki krizlerden farklı olduğunu savunarak şunu söyledi: “Çünkü bugün yaşadığımız enflasyon bütçe ve işsizlik kaynaklı değil; küresel gelişmelerin tetiklediği dengesiz fiyat hareketlerinin sonucudur. Yani maliyet odaklı enflasyondur.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI