MEDENİ TOPLUM OLAMAMAK 2

RAMAZAN PİLATİN

1 yıl önce

Deprem sonrasında yaşanan yardımlaşmada halkın duyarlılığı takdir edilecek düzeydeydi. Bir medya kanalında sanatçı din adamları ve spikerlerden oluşan bir gurup kamu bankaları ile bazı iş adamlarını arayarak depremzedelere yardım amaçlı bir program düzenlediler.

Merkez bankası ve kamu bankalarının afetzedelere yüksek oranda maddi yardımda bulunması yapılacak ödemenin hazinenin veya bankaların hangi kaynaktan ödeyeceği gündeme getirmişti. Bazı partilerin söz konusu yardım paralarının vatandaşlar tarafından ödeneceğini söylemelerinin ardından.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Tek Yürek kampanyasına yapılan 30 milyar TL'lik bağış ile ilgili konuştu. Kavcıoğlu, "Milletin parasını millete verdik." dedi. Merkez bankası başkanı ülkenin gelirlerinden de aynı oranda tüm vatandaşlara eşit miktarda gelir dağılımı yapılıyor mu diye sormak gerekiyor.

Ülkenin geldiği durumda yeni doğan çocukların bile milyarlarca lira borçlu doğduğu düşünülürse gelecek neslin ülkeden ayrılarak başka ülkelerde gelecek aramalarını yadırgamamak gerekir. 

Seçim sath-ı mailine girdik. Siyasetçilerin politik söylemlerin vatandaşlara olumsuz yansımalarını da görüyoruz.

Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlatmıştı.

'Silahlı tehdit', 'Nitelikli mala zarar verme' 'Korku, kaygı, panik yaratacak tarzda silah ile ateş etmek' ve 'Ateşli silahlar kanununa' muhalefet suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında Melikşah E. yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilen Melikşah E.'nin ifadesi Örgütlü Suçlar ve Terör Soruşturma Bürosu savcısı tarafından alındı. Savcılık sorgusunun ardından Melikşah E. serbest bıraktı.

Olayın yaşandığı saat 21.30 semtin oldukça işlek bir caddede olay yaşanıyor. Bina bekçisi olarak görev yapan birinin hızsızların bazı malzemeleri çalmak istediğini onları uzaklaştırmak için bir şarjör mermi sıktığı açıklaması yapmış. Olayın yaşandığı yer ile silahtan çıkan mermilerin parti binasına isabet ettiği noktalar uyumlu değil. Silahı sıkan bekçinin kaçan şahıssa ateş ettiği idea ediliyorsa merminin binan 2. 3. ve bir üst kattaki bir büronun penceresine isabet etmesi uyumlu değil.

Olayın yaşardığı anda bekçi yaşanan olayı gerekli mercilere bildirmesi gerekirdi. Olay sabahın erken saatlerinde emniyete haber veriliyor.

Siyasetin ayrıştırıcı dili toplumun bazı kesimlerinin ortamı germesine neden oluyor. Batman'da bir youtuber fikrini açıklayan bir vatandaş tehditkâr sözler kullanarak ortamın tedirgin etmişti. Bir buçuk ay sonra yapılacak bir seçim ülkenin son seçimi olmayacak. Şu an hayatta olan asgari bütün yurttaşlar ile yaşamaya devam edeceğiz.

Kimsenin kimseyi fikrinden veya tercih ettiği siyasi parti nedeni ile tehdidi veya aşağılaması doğru değildir. Medeni toplumlar oylarını kullanıncaya kadar yasal olan bütün hakların kullanırlar. Seçim bittikten sonrası yaşam eski haline döner. Biz neden bunu gerçekleştiremiyoruz?

YAZARIN DİĞER YAZILARI